Activitati sportive

inot, fotbal, baschet, badminton, tenis de masa, minigolf

Cu totii stim cat de importanta este practicarea unui sport pentru dezvoltarea si cresterea copilului, imbunatatindu-i sanatatea atat sub aspectul fizic, cat si psihic.
Sportul consolideaza scheletul, fortifica inima si plamanii, ajuta copilul sa-si coordoneze miscarile corpului, previne riscul obezitatii.
Sportul este, de asemenea, un minunat instrument de socializare si de dezvoltare a valorilor educative: disciplina, rabdare, concentrare. si nu in ultimul rand, sportul poate influenta in bine caracterul copilului: cei timizi vor castiga incredere in ei si vor invata sa se exteriorizeze practicand un sport de echipa, in timp ce copiii nervosi vor invata concentrarea si autocontrolul in sporturile mai precise. Astfel sportul dezvolta caractere frumoase si spiritul de competitie. Practicat in echipa sau in cadru organizat, sportul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play. In plus de beneficiile sale sociale, sportul ofera si o metoda grozava pentru copii de a se distra.